Managertoday 經理人

(rough) draft - 草稿

2019-11-13 22:48:54
Managertoday
https://bnextmedia.s3.hicloud.net.tw/image/album/2018-08/img-1535659705-29895@900.jpg
rough draft 就是「草稿、考案或草圖」,直接說 draft 也可以。rough 的意思很多,這裡當「粗略的、大致的」。相關單字:- first draft「初稿」 - revise「修改(動

rough draft 就是「草稿、考案或草圖」,直接說 draft 也可以。rough 的意思很多,這裡當「粗略的、大致的」。

相關單字:
- first draft「初稿」
- revise「修改(動詞)」
- revision「修改(處)」
- outline「大綱、概要」
- sketch「草圖、速寫、素描」

例句:

  1. I’m still working on the rough draft of my speech.
    我還在撰寫演講稿的草稿。
  2. The teacher told us to have the rough draft of our essay done by Friday.
    老師要我們週五前完成報告初稿。

內容提供 / EZ TALK
圖片來源 / Shutterstock